Flo and the Flowing Bitches.
Flo and the Flowing Bitches. Foto: Jeroen van Hattum

Aan elkaar gewaagd

De vraag is hem al tig keer gesteld: hoe bevalt het Florian de Vries om als enige man met zeven dames in een band te spelen? Hij wordt er niet meer warm of koud van: hij dacht even dat het ongemakkelijk zou zijn, maar ze zijn goed aan elkaar gewaagd.

Flo and the Flowing Bitches is de naam van band van Florian en de zeven dames die over anderhalve week meedoet aan het nieuwe popfestival Overstag in Oudeschild. De groep werd in september door loting samengesteld. De andere leden zijn Louise Kortenhoeven en Josje Schäfer (zang), Marije Schoo (gitaar), Liselore van der Meulen (drums) Onnoline Zegeren en Moor de Waal (saxofoon) en Pieternel Geurtz (basgitaar). Florian zit achter de toetsen.

De nummers die ze hebben voorbereid voor Overstag: de Wild Rover, Embarresment van Madness, Tous les garcons et les filles van Francoise Hardy en While my guitar gently weaps. Het was volgens de muzikanten in het begin even wennen aan elkaar, maar vervolgens kwam het instuderen van de nummers. De sfeer was goed: volgens Josje was de toon meteen gezet door een opmerking die Florian al op de eerste avond maakte.