Babs koningin van turntoernooi

Babs de Haan is zaterdag winnaar geworden van de Texelse turnkampioenschappen in Ons Genoegen. Haar oefening had een hoge moeilijkheidsgraad, maar ze volbracht hem vrijwel foutloos en werd uitgeroepen tot "Koningin van het toernooi".

Vier verenigingen, met in totaal circa 130 deelnemers, streden op recreatieve wijze om de prijzen, terwijl in de zijlijn van dit toernooi de turnselectie van Den Burg en Oudeschild de degens met elkaar kruisten.

Individueel werden de prijzen in de recreatieve klasse mooi tussen de verenigingen verdeeld. Echter bij het verenigingskampioenschap, waar bij de totalen per vereniging werden gedeeld door het aantal deelnemers, was GVO (Oosterend) de winnaar met bijna een punt meer per turner/ster.

ZDH werd in dit klassement tweede en GOS (Oudeschild) werd derde. De organiserende Gymvereniging Texel uit Den Burg moest het uiteindelijk doen met de vierde plaats.

Het evenement werd opgefleurd door een tweetal kleine demonstraties van Dionne Daalder en Isa Schouwstra waarmee ze de handen van het talrijke publiek op elkaar wisten te krijgen. De turnsters uit de selectie (die dit jaar veelal voorgeschreven oefenstof turnen) kregen in deze editie van de TK turnen iets meer de vrije hand zodat ze konden laten zien waar ze wekelijks in de trainingen mee bezig zijn. Dit tot enige frustratie bij de jury die af en toe niet goed wist hoe met deze afwijkende oefeningen moest worden omgegaan.

Na drie wedstrijden en zes uur turnen kon om 19.00 uur bekend worden gemaakt wie Texels kampioen turnen 2017 was geworden. Eigenlijk was dat geen verrassing, want Babs de Haan verkeerde in een uitstekende vorm. Ze liet het talrijke publiek telkens weer genieten van goed uitgevoerde oefeningen met een hoge moeilijkheidsgraad en zonder grote fouten. Met meer dan twee volle punten verschil met de overigens ook goed presterende Daniƫlle Polderman werd zij tot koningin van dit toernooi uitgeroepen.