Martijn Eelman, kandidaat-Kamerlid voor het CDA.
Martijn Eelman, kandidaat-Kamerlid voor het CDA. Foto: Jeroen van Hattum

Martijn Eelman op kieslijst CDA

Zaken die op Texel en in Noordkop spelen aankaarten en in beeld brengen bij de landelijke politiek.

Dat was voor Martijn Eelman uit Den Burg een belangrijke reden om zich namens het CDA kandidaat te stellen voor de komende verkiezingen. Hij staat 47ste in kieskring 11 van het CDA in Noord-Holland. Doordat hij op de kieslijst staat, draait hij momenteel volop mee binnen het CDA.

"De Noordkop is met kandidaten uit de regio goed in beeld bij het CDA. Als kandidaat draai je volwaardig mee en de interne lijnen zijn kort. Je kunt daardoor makkelijk iets aankaarten. We hebben vanuit de Noordkop mee kunnen praten over het verkiezingsprogramma en dat heeft ook zijn invloed gehad." Eelman werd door het bestuur van het CDA Noord-Holland gevraagd of hij zich verkiesbaar wilde stellen. Hij was 2006 tot eind 2008 raadslid op Texel. De politiek kreeg hij van huis uit mee via zijn moeder Nel Eelman die jarenlang raadslid en wethouder voor het CDA op Texel was en Statenlid van Noord-Holland.

De afgelopen tijd volgde hij diverse trainingen van het CDA en was hij met andere kandidaat-Kamerleden voor de campagne op pad. Wat de uitslag op 15 maart wordt, is koffiedik kijken, maar de verbintenis met het CDA blijft ook na 15 maart. "Dan blijven we de Noordkop en Texel vanuit de regio bij de partij in beeld houden." Volgens Eelman is het belangrijk om met een visie op de lange termijn bezig te zijn. "Dat is mis ik soms in de politiek, maar een vraag is wat ik over een aantal jaar voor een samenleving aan mijn kinderen doorgeef."