Marscha Bonne (26) en Manon Daalder (23) in de winkel.
Marscha Bonne (26) en Manon Daalder (23) in de winkel. Foto: Job Schepers

Conceptstore opent deuren

De spanning werd sinds januari flink opgebouwd. Via kijkgaten in de afgeplakte etalage kon men al stiekem spieken. Morgen opent STEK conceptstore aan de Weverstraat haar deuren. Eigenaressen Marscha Bonne (26) en Manon Daalder (23) hebben er enorm veel zin in.

"We hebben jarenlang samengewerkt in de bloemen en zo werden we vriendinnen. Het idee om een keer samen een winkel te beginnen, was er al langer. Doordat je zo lang hebt samengewerkt, weet je wat je aan elkaar hebt", vertelt Marscha. Het pand waar eerder 'Bonita's' was gevestigd, heeft een complete metamorfose ondergaan. "Het was allemaal heel strak ingericht. Toen we het aan het strippen waren, kwamen er prachtige muren achter vandaan. We willen dat ruige interieur ook behouden. We hebben twee wanden voorzien van fotoprints", vertelt Manon. In de conceptstore kan men alles verkrijgen op het gebied van stoere, maar sfeervolle wooninrichting. "We hebben hele gave spullen. We kopen in op gevoel. Het is onze winkel en dus kunnen we zelf beslissen wat we inkopen, onze stijl", legt Manon uit. Marscha vult aan: "We richten ons bijvoorbeeld op leeftijdsgenoten, zo verkopen we kindercadeaus, babyspullen en woonaccessoires voor stelletjes die gaan samenwonen. Maar ook mensen die graag met het interieur bezig zijn, zijn hier aan het juiste adres", stelt Marscha. Het Texelse tintje wordt onder meer gebracht door de spullen van Eilandbroeders. "We wilden niet de standaard schapen, het moest stoer zijn. De spullen die Eilandbroeders maken, zijn helemaal onze stijl. Ook de koffie specialiteiten van Texelse branding zullen bij ons verkocht worden", vertelt Marscha.

De kijkgaten die tijdens het inrichten de afgelopen weken weer waren gesloten, doen de spanning stijgen. Zaterdag om 11:00 is het zover. Dan gaan de deuren van STEK conceptstore definitief open. "De opening duurt tot 18:00 uur. Na de opening zijn we zes dagen in de week geopend. Wij hopen dat de winkel een succes wordt. We zijn daarvan overtuigd, de eerste reacties op sociale media zijn in ieder geval enorm positief", besluit Manon. Binnenkort lanceren de meiden ook de webshop van STEK, waar de spullen uit de winkel te verkrijgen zijn.