De kleding gaat weer terug in de rekken.
De kleding gaat weer terug in de rekken. Foto: Jeroen van Hattum

Kleding bontwinkel Coby Dogger na reiniging terug op het eiland

De kleding van Coby Dogger is weer terug op het eiland. Samen met Stefanie Bremer begon Dogger gisteren met de herinrichting van de bontwinkel aan de Burgwal in Den Burg.

De kleding kwam eind januari in de rook te hangen nadat er bij de buurman brand was uitgebroken. De gehele collectie ging daarna naar de firma Belfor in Alkmaar waar de kleding met ozon werd behandeld om de rooklucht eruit te krijgen. Gisteren stonden de dozen opgestapeld in de winkel, zodat alles weer opgehangen kon worden. Dogger is tevreden met het eindresultaat. "Het heeft 48 uur in de ozon gehangen. Het is allemaal weer zo goed als nieuw."

De winkel gaat donderdag weer open. De kleding die in de rook heeft gehangen, wordt met korting verkocht. "Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om dat nog als nieuw te verkopen." In haar atelier, dat ook weer is ingericht, gaat Dogger weer aan de slag met het maken van nieuwe kleding. "Daar ga ik voorlopig ook mee door. Ik vind dit nog steeds leuk om te doen." De afhandeling van de schade via de verzekering is nog gaande. De brand ontstond eind januari nadat bij buurman Erik Wieringa in de keuken brand was uitgebroken. Zijn huis liep daarbij forse schade op en wordt momenteel hersteld.