Afbeelding
Foto: Wolbert Poelmann

"Een klap gehad van de brand, maar het gaat verder goed"

"We hebben allemaal een klap gehad van de brand, maar het gaat verder goed", meldt Dennis Raateland van de Texelse Autocentrale. De familie Grisnigt en hun medewerkers zijn overstelpt met steunbetuigingen, het bedrijf hoopt over twee weken op een andere locatie in Den Burg de garage te kunnen heropenen.

De medewerkers waren goed en wel naar huis, toen de brand werd gemeld. "We zijn er heen gegaan, maar er was al geen redden meer aan. Met zoveel banden en ander brandbaar spul ging het razendsnel. Het enige wat we konden was toekijken." Met uitzondering van de auto's die buiten stonden, die met hulp van Schoenmaker in veiligheid werden gebracht. "Alleen hebben we daar geen sleutels meer van, die hingen binnen."

Eigenaars Rick en Sanny Grisnigt en hun medewerkers zitten niet bij de pakken neer. "We hebben allemaal een klap gehad, maar hebben ook tegen elkaar gezegd: Nu moeten we onze kop de andere kant op zetten; hoe gaan we verder?"

"Ik kan nog niet in detail treden, maar we zijn bezig met een alternatieve locatie in Den Burg. We hebben goede hoop dat we daar over twee weken kunnen herstarten. We zijn goed verzekerd en tegen onze klanten zeggen we: waar nodig helpen we jullie. Van een aantal stonden helaas de auto's in de garage, maar ook dat wordt keurig geregeld. We adviseren al onze klanten om onze Facebookpagina goed in de gaten te houden, daarmee houden we iedereen van de ontwikkelingen op de hoogte. We hebben heel veel steunbetuigingen gehad, bijna alle garages op Texel hebben ons hulp aangeboden. Maar je snapt ook dat we onze klanten graag in een eigen plek willen ontvangen."

In hoeverre de garage op dezelfde plek wordt herbouwd, is nog niet bekend. "Het moet allemaal nog worden uitgewezen wat er op de oude stek mogelijk is. Eerst gaan we op onze alternatieve locatie draaien."

"Het is natuurlijk ook verschrikkelijk voor de familie Wellens. Om het vuur te bestrijden heeft de brandweer een gat in het dak moeten zagen. Maar daardoor is de schade wel beperkt gebleven en is het huis bewoonbaar gebleven."