Een nieuw laken en nieuwe ballen voor het biljart van de Soos in Oudeschild.
Een nieuw laken en nieuwe ballen voor het biljart van de Soos in Oudeschild. Foto: Texelfonds

Bijdragen Texelfonds biljart en kickboksen

Het Texelfonds kent een bijdrage van €465,- toe aan de Soos te Oudeschild en €500,- voor kickboksen voor jongeren.

De Soos in Oudeschild gebruikt het geld voor het vervangen van het biljartlaken en aanschaf van nieuwe biljartballen. Het streven is om de lidmaatschapskosten zo laag mogelijk te houden. Leden betalen sinds mensenheugenis het luttele bedrag van €5,= per maand, inclusief zaalhuur en koffie. Zodoende blijft de drempel laag en is deelname voor iedereen mogelijk.

Ook heeft het Texelfonds steun toegezegd aan het initiatief van Femeraid International afdeling Texel om kickboksen voor jongeren van twaalf tot en met zeventien jaar mogelijk te maken. Het geld wordt gebruikt om meerdere kickboks-setjes aan te schaffen. De lessen worden gratis aangeboden voor jongeren met als doel mentale- en fysieke ondersteuning. Kickboksen geeft kracht en verbetert de conditie. Daarnaast is het een uitlaatklep. Jongeren leren hun grenzen beter herkennen en hun impulsen beheersen.

Kickboksen

"Kickboksen maakt jongeren minder onzeker en is een goede basis om de weerbaarheid te versterken", meldt het Texelfonds in een persbericht. Stay Fit sponsort de zaal en de docent.