Starkenburgh, te klein om de stemmen te tellen.
Starkenburgh, te klein om de stemmen te tellen. Foto: Jeroen van Hattum

Twee nieuwe stembureaus Texel

Starkenburgh in Den Burg en het wachtlokaal van TESO op 't Horntje zijn woensdag 15 maart geen stemlocaties meer bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Volgens de gemeente is het in de beperkte ruimte van Starkenburgh niet meer mogelijk om het tellen van de stemmen te laten plaatsvinden. Dat stembureau verhuist naar de bibliotheek in Den Burg waar meer ruimte is.

In het wachtlokaal van TESO is sinds de verbouwingen volgens de gemeente niet meer mogelijk om volgens de richtlijnen een stembureau in te richten. Dat stembureau verhuist nu naar het Havenrestaurant op 't Horntje. Dat bureau is alleen per trap bereikbaar en daardoor niet toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De andere stembureaus op het eiland zijn dat wel.

Er komen verder stembureaus op het gemeentehuis en de Gollards in Den Burg, het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp, Bethel in Zuid-Eierland, de Waldhoorn in Den Hoorn, De Hof in De Koog, De Bijenkorf in Oosterend, 't Skiltje in Oudeschild en De Wielewaal in De Waal.