Arkenbout trefzeker

Jesper Arkenbout was vrijdagavond de gevierde man bij de zaalvoetballers van Texel Futsal.

Liefst vier van de zeven treffers van Texel kwamen van zijn voet, waarvan drie in de laatste minuten van de uitwedstrijd tegen Kawin in Vianen. Texel won de partij met 4-7 en verstevigde daarmee de vierde plaats in de eerste divisie A van het landelijk zaalvoetbal.

De wedstrijd begon aanvankelijk rustig met slechts twee doelpunten. Pim de Lugt opende de score namens Texel, waarna de zaalvoetballers van Kawin de stand gelijk trokken. In de tweede helft hadden beide ploegen al binnen twee minuten opnieuw gescoord. Texel kwam achter, maar Lesley Koning herstelde de schade. Pim de Lugt bracht Texel vervolgens op voorsprong. Arkenbout tikte de vierde treffer aan, waarna Kawin zijn best moest doen om dichterbij te komen.

De organisatie van Texel stond - ondanks de afwezigheid van een aantal spelers - als een huis. En dan was ook doelman Ali Smit nog van de partij. Zeven minuten voor tijd zag Kawin zich genoodzaakt met een vijfde veldspeler te komen, waarna Arkenbout los ging en drie keer scoorde. De zaalvoetballers richten zich op het behoud van de vierde plaats, omdat die recht geeft op de nacompetitie.