Sven Kampen (17) en Jochem van der Hoek (16).
Sven Kampen (17) en Jochem van der Hoek (16). Foto:

Supermarktboys

"Jochem kwam met een sicke beat en ik kreeg spontaan een boost qua inspiratie." Aan het woord Sven Kampen. De leerlingen uit vijf havo kwamen met hun hiphopformatie Bisschop en Graaf Valk deze week met hun tweede nummer, Supermarktboys.

Het nummer werd binnen een week al meer dan tweeduizend keer bekeken, hoog tijd om eens met de heren af te spreken dus. Waar veel beginsels op Youtube vergeten het ritme te volgen, de beelden gemaakt zijn met een trillerige telefoon en het geluid slecht is, is dit bij Bisschop en Graaf Valk wel anders. 'We willen het wel goed doen. Daarom huurden we een oefenruimte bij Rikus Kloosterhuis. Jochem zijn broer Daniël doet een kunstopleiding en kon daar een sicke camera lenen. Daarom is het beeld ook zo goed geworden", legt Graaf Valk (Sven) uit. De teksten en het rappen zijn voor rekening van hem, Bisschop (Jochem van der Broek) is de producer van het duo.

Supermarktboys

De clip van het nummer Supermarktboys werd opgenomen in de Jumbo in De Koog. "Het gaat over leeftijdgenoten in de supermarkt. Dat heeft vaak toch een beetje een burgerlijk karakter. Ik denk dat dit nummer heel herkenbaar is voor mensen die in een supermarkt werken. Toen de beat af was, ben ik gaan schrijven. Soms gaat dat heel soepel, soms wil het niet. Dan ga ik even wat anders doen, het is niet zo dat het nummer in één keer geschreven is. Mijn vader bood aan om de clip op te nemen in de Jumbo." Zelf werkt Sven ook in de supermarkt, maar dan bij Albert Heijn, als een probleem ziet hij dat niet. "We zijn geen concurrenten. We zijn collega's met een andere moeder. Zo zie ik dat", vertelt de rapper, die blij is met de eerste reacties die ze uit hun omgeving ontvangen.

Handtekening

"Iedereen is enthousiast, vooral de brugklassers vinden het helemaal geweldig. Laatst waren we bij radio Texel om ons verhaal te doen. Toen kwam er na de uitzending nog een meisje van een jaar of negen/ tien binnen en dat wilde met ons op de foto en een handtekening. Dat was voor ons ook voor het eerst, maar wel heel gaaf." Ondanks dat het pas het tweede nummer is van het hiphopduo mogen we er nog veel van verwachten. "Het begon vorig jaar met een groepje voor een opdracht van school, waarbij we een eigen nummer moesten maken. We wilden toen verder, maar er kwam eigenlijk niet echt wat van. Toen zijn we met zijn tweeën verder gegaan. Dit jaar doen we examen en hebben we de hele zomer vrij. Dan willen we misschien wel een heel album opnemen", vertelt Bisschop. Voor de muziek laten ze zich vooral inspireren door Britse Hiphopacts als bijvoorbeeld Dizzee Rascal en The Streets. "De Britse scene rapt toch meer over het leven en is minder 'gangsta' dan het Amerikaanse. Maar we maken vooral ons eigen geluid en onze eigen teksten", besluit Graag Valk. Waar de naam vandaan komt? "Die ontstaat. Het is niet echt bedacht. Graaf Valk komt misschien een beetje van Graaf Tel van Sesamstraat", lacht Sven", "en het is een beetje een knipoog naar het middeleeuwse." Het nummer Supermarktboys is te vinden op de website van de Texelse Courant.