Workshops over

Matthäus Passion

Om de Matthäus Passion die op 2 april op Texel wordt uitgevoerd beter te leren kennen, worden er twee workshops gehouden.

Op zaterdag 25 maart van 10.00 tot 20.15 uur organiseren Triade, huis van de kunsten, en Maria van Nieukerken een workshopdag rondom alle aria's. Kijk voor prijs en meer info op: www.triade-denhelder.nl.

Op zaterdag 1 april van 10.00 tot 12.00 uur is er in de Johannes de Doperkerk een interactieve workshop waarbij dirigent Maria van Nieukerken u meer vertelt over dit bijzondere werk en u zelf zingend aan de slag gaat samen met leden van Toonkunst Rotterdam. Ook wordt het koraal ingestudeerd dat het publiek tijdens het concert mag meezingen! Deelnemersbijdrage € 10,- contante betaling ter plaatse. Opgeven via publiciteit@toonkunst.nl.

De Matthäus Passion van Bach wordt door veel mensen beschouwd als het prachtigste muziekstuk op aarde, waarbij je als luisteraar keer op keer weer tot in het diepst van je ziel geraakt wordt. Dit oratorium voor dubbel koor en dubbel orkest vertelt het lijdens- en sterfverhaal van Jezus. Het ontroert en men geniet van de afwisseling van prachtige koralen, gevoelige aria's en dramatische recitatieven, die samen volgens liefhebbers de mooiste compositie uit de muziekgeschiedenis vormen.