Denise Betsema in actie in België.
Denise Betsema in actie in België. Foto: www.deniesoverseas.nl

Twee keer veldrijden in België

Denise Betsema heeft afgelopen weekend een achtste en een veertiende plaats behaald bij het veldrijden in België.

Zaterdag stond Denise aan de start van een internationale cross in Leuven die onderdeel was van de Soudal Classics. Ze kende een goede start, maar had daarna de pech dat haar voet uit de pedaal schoot toen ze flink aanzette.

Het aanklikken nam tijd in beslag, waardoor ze in de achterste regionen terecht kwam. Denise begon een inhaalrace in het veld van circa 35 rijdsters en knokte zich terug naar de achtste positie. De laatste ronde zette ze alles op alles om de zevende plaats te bemachtigen, totdat in de laatste technische bocht de ketting eraf liep. Denise wist ondanks de pech de achtste plaats veilig te stellen.

Zondag stond Denise aan de start van de Nationale Sluitingsprijs in Oostmalle. Ook hier stond ze tussen de internationale top onder wie wereldkampioen veldrijden Sanne Cant. De Texelse lag in Oostmalle op de tiende plaats in het deelnemersveld van vijftig deelnemers, maar ze ging drie keer onderuit wat haar uiteindelijk de veertiende plaats opleverde. "Er is ruimte voor verbetering, maar ik heb alles gegeven dat in me zat." Het veldrijden zit er voorlopig op, de komende tijd richt Denise zich op het mountainbiken.