Zure nederlaag voor Texel'94

Een zure middag voor Texel'94, dat zondag op eigen terrein verloor met 2-3 van VVW en zowel in de periode als op de ranglijst de koppositie verspeelde.

Elk ploeg heeft wel een tegenstander die niet goed ligt, voor Texel'94 is dat het elftal uit Wervershoof. Uit hadden de Texelaars al met 3-1 verloren van de Westfriezen. Nu moest de ploeg van trainer Wesley Visser het stellen zonder een stuk of zeven vaste krachten, van wie de meesten waren te wintersporten. Toch was met het nodige gepuzzel een prima team op de been gebracht, dat de bezoekers in de openingsfase stevige onder druk zette. Maar meer dan corners en afstandschoten op doel leverde dat niet op. Het waren aan de overzijde de razendsnelle vleugelspelers die de Texelse verdedigers een zware middag bezorgden. Via een doorbraak over rechts belandde een voorzet voor de voeten van de vrijstaande linksbuiten, die niet aarzelde en na een minuut of twintig spelen de bal in het lege doel tikte en zo de stand op 0-1 bracht. De gasten bleven druk zetten en het was met name dankzij de uitstekend keepende doelman Alexander Smit dat de achterstand in deze fase niet verder opliep. Aan de overzijde stichtte Lesley Koning, weggestuurd door Dennis Daalder, gevaar. Maar de inzet van de snelle Texelaar schoof net langs de paal.

De ruststand van 0-1 was nog geen reden voor paniek, Vissers donderspeech om druk uit te oefenen was niet aan dovemansoren, zo bleek bij de hervatting. Het spel ging over en weer, waarbij Texel'94 gaandeweg het overwicht kreeg. Jorgo Helleman zette voor op Lucas Ipenburg, die na een minuut of twintig spelen met het hoofd afrondde en zijn ploeg op gelijke hoogte bracht. De treffer smaakte naar meer, maar de Texelaars slaagden er niet in de druk te verzilveren. Nadat een kopbal via de lat was teruggekaatst, belandde de bal bij inlopende Ruben Duinker. Overmeesterd door twijfel of hij moest koppen of schieten, tikte hij de bal vanuit kansrijke positie over.

Een inzet van Ipenburg, die op enkele meters van de doellijn de kans kreeg, onderging hetzelfde lot. Het is een ijzeren wet in het voetbal dat als de goal net aan de ene kant valt, dit aan de andere kant gebeurt. Vanuit een counter kon de vrijstaande spits van VVW intikken. Op jacht naar de gelijkmaker gaf Texel'94 ook ruimte weg, met als gevolg dat VVW de derde treffer maakte. De treffer die Sander de Haan net voor het klinken van het eindsignaal maakte, telde alleen voor de statistiek.

De nederlaag voelde extra zuur toen bleek dat concurrent JVC had gewonnen en Texel'94 voorbijstreefde op de ranglijst.