Cursus bespreekt

Positieve Gezondheid

In de cursus Positieve Gezondheid gaan Josien Wolf (Therapie Wolf), Joost de Veer (Texel Samen Beter) en Brigitte Hollands (Texels Welzijn) in gesprek met deelnemers over wat dit precies inhoudt en hoe we op een nieuwe manier naar onze gezondheid kunnen kijken.

Als gezondheid iets anders is dan de afwezigheid van ziekte, als gezondheid gaat om het vermogen te kunnen omgaan met de uitdagingen die het leven fysiek, sociaal en emotioneel stelt, als gezondheid gaat over wat voor u betekenis heeft … dan heb je het over Positieve Gezondheid. Tijdens de cursus wordt gesproken over beelden en ervaringen rond ziekte en gezondheid. Deelnemers leren om met behulp van de zogeheten "Spin van Huber" op een nieuwe manier te kijken naar de eigen gezondheid. De cursus is geschikt voor iedereen, dus ook mensen die niet in de zorg werken.

Data en tijdstip: Optie 1: donderdagochtend 2 en 9 maart, van 9:30 tot 11:30 uur. Optie 2: woensdagavond 15 en 22 maart, van 19:30 tot 21:30 uur. Per cursus is er plaats voor 16 deelnemers. De bijeenkomsten zijn in De Buureton. Deelname is gratis (koffie/thee € 0,80). Meer informatie of aanmelding bij Brigitte Hollands, email b.hollands@texelswelzijn.nl of tel. 312696.