Henny van Heerwaarden kreeg voor zijn overlijden de gemeentelijke blijk van waardering.
Henny van Heerwaarden kreeg voor zijn overlijden de gemeentelijke blijk van waardering. Foto: Familie Van Heerwaarden

Gemeentelijke blijk van waardering voor Henny van Heerwaarden

Henny van Heerwaarden uit Den Burg heeft woensdag een gemeentelijke blijk van waardering ontvangen voor al zijn maatschappelijke inzet.

Dat gebeurde vlak voor zijn overlijden te midden van zijn familie. Henny was al een tijd ernstig ziek. Wethouder Hennie Huisman was 's middags speciaal naar hem toe gegaan om hem namens de gemeente te bedanken en te waarderen voor al zijn inzet voor Texel.

Henny was het meest bekend van wandelsportvereniging Het Gouden Boltje waar hij zich meer dan dertig jaar voor inspande. Hij was bestuurslid en hij organiseerde veel wandeltochten zoals de befaamde Wandelronde om Texel. Daarnaast was hij meer dan dertig jaar actief voor de lokale radio. Eerst bij ziekenomroep De Lichtboei en later bij Radio Texel waar hij onder andere technicus van radioprogramma's was. Bij De Lichtboei was hij secretaris en eind jaren tachtig werkte Henny mee aan het realiseren van de studio van Radio Texel in de kelder van de oude Buureton in Den Burg.

Hij was verder meer dan tien jaar penningmeester bij de FNV en meer dan tien jaar actief bij de Hervormde Kerk in Den Burg. Daar was hij lid van de kerkenraad, penningmeester en hij hield de ledenadministratie bij. Hij was tevens vijftien jaar lang ontwerper van het kerkenblad dat hij ook bezorgde. Hij werkte eveneens mee aan het verenigingsblad van de ANBO. Dat drukte en bezorgde hij meer dan vijf jaar. Hij was meer dan vijf jaar bestuurslid voor het Reuma Fonds op Texel en hij zette zich in voor handboogvereniging De Eilandschutters. Daar hield hij onder meer de website bij.

Wethouder Huisman liet weten dat Henny zeker voor een lintje in aanmerking was gekomen, maar de tijd om dat geregeld te krijgen, was er niet meer. Henny liet blijken blij te zijn met de gemeentelijke blijk van waardering. Het was een hoop dat hij gedaan had, maar hij deed het altijd met plezier. "Anders houd je je ook niet vol." Als waardering kreeg hij een brief van burgemeester Michiel Uitdehaag en een afbeelding van de vuurtoren. Henny werd in 2013 voor al zijn inspanningen al onderscheiden met de gouden speld van verdienste van de Noord-Hollandse Wandelsport Bond.