Kassen Zegel (rechts) ontvangt zijn gasten tijdens de officiële heropening.
Kassen Zegel (rechts) ontvangt zijn gasten tijdens de officiële heropening. Foto: Jeroen van Hattum

Blokker en Intertoys samen in één pand aan de Parkstraat

Een vernieuwde winkel, een andere buitenkant en Intertoys dat zijn intrek heeft genomen. Na drie weken verbouwen werd dinsdagavond de vernieuwde Blokker aan de Parkstraat in Den Burg heropend.

De vloeroppervlakte is hetzelfde gebleven, maar het winkelpand is in tweeën gedeeld. Links is Blokker gebleven, rechts is Intertoys gekomen. De speelgoedwinkel, onderdeel van de Blokker Holding, was voorheen aan de Stenenplaats in Den Burg gevestigd.

Aan de verandering ging volgens filiaalhouder Kassen Zegel een lang proces vooraf. De speelgoedwinkel was tot 2009 in handen van Kees-Jaap van der Kooi en viel sindsdien rechtstreeks onder het hoofdkantoor van Intertoys in Amsterdam. Daar bleek het aansturen van een speelgoedzaak op Texel in de praktijk niet altijd even makkelijk, waarna de vraag rees hoe het verder moest.

Zegel: "In de winkel aan de Parkstraat hadden we intussen meer vierkante meters dan nodig en zo zijn we aan een oplossing gaan werken om Intertoys op Texel te behouden." Het pand dat de speelgoedwinkel aan de Stenenplaats heeft achtergelaten staat leeg. Er is vooralsnog geen nieuwe bestemming voor. Zegel: "Ik ben nog huurder van het pand. Mensen die iets voor de korte termijn zouden willen, kunnen bij mij terecht. Voor de langere termijn moeten we in overleg met Van der Kooi."

De vernieuwde Blokker en Intertoys zijn, hoewel ze het pand delen, twee aparte zaken gebleven. Zegel: "Ze hebben elk een eigen kassasysteem om af te rekenen. Op die manier houden we de zaken gescheiden. De medewerkers zijn wel één ploeg, zodat we bij elkaar kunnen bijspringen als het nodig is." In totaal staan er zeventien mensen op de loonlijst, onder wie parttimers en invalkrachten.

De eerste reacties van bezoekers zijn positief. De vernieuwde Blokker oogt van binnen overzichtelijk en ruim. De buitenkant ziet er rustiger uit dan hoe het eerst was met de oranje letters. "We hebben in de winkels schermen geplaatst waarop we met klanten naar de webshops op internet kunnen kijken als in de winkel iets niet aanwezig is. Dan kunnen mensen alsnog bestellen wat ze zoeken." Landelijk heeft de winkelketen de afgelopen jaren te maken gehad met reorganisaties en sluiting van zaken, maar op Texel loopt het goed. "Dat hebben we te danken aan het toerisme. Dat is iets wat we met z'n allen moeten blijven koesteren."