Texel'94 weer terug aan kop

Met een 3-0 overwinning op St. George heeft Texel'94 de koppositie heroverd. Met twee punten verschil op de concurrentie gaan de Texelaars bovenaan in de tweede periode. Door een blessure van de scheidsrechter klonk het eindsignaal pas rond half vijf.

De eindstand was eigenlijk nog bescheiden, gezien het goede spel en het grote aantal kansen aan Texelse zijde had de overwinning een stuk groter kunnen uitpakken. Tegenstander St. George was geen hoogvlieger, wel een team dat de mouwen opstroopt. Texel'94 moest het zonder Patrick Nieboer stellen, die zijn schorsing van drie wedstrijden nog moet uitzitten en Bart de Lugt is nog geblesseerd. Lesley Koning was weer terug en B-junior Jurriaan Röpke mocht voor het eerst in de basis beginnen. De linksbuiten speelde niet onverdienstelijk, vijf minuten na het beginsignaal tekende hij zelfs de openingstreffer aan. Dit nadat Jorgo Helleman zijn bewaker uitspeelde, op doel schoot. De doelman zat er tussen, maar in de rebound scoorde de goed meegelopen Röpke. In de periode daarna was Texel'94 de bovenliggende ploeg, maar ondanks de stevige aanvalskracht wilde de bal er in de eerste helft niet meer in. Deels te danken aan de goede keeper van de tegenstander, die onder meer tweemaal een inzet van Lesley Koning op fraaie wijze onderschepte. Wat niets afdeed aan het goede voetbal dat Texel'94 liet zien, waarbij met name de jonge speler zich goed manifesteerden. Het goede nieuws met rust was dat concurrent JVC met 1-0 achter stond. De ploeg van trainer Wesley Visser kwam goed uit de startblokken, na een kwartier werd Lesley Koning vanaf het middenveld de diepte ingestuurd. Hij sneed door de verdediging en bracht zijn ploeg met een gerichte bal in de rechterhoek op 2-0. Texel'94 kwam geen moment in de problemen, anders dan de scheidsrechter die ergens halverwege geblesseerd raakte. Na een behandeling door verzorgster Yvonne Brand knapte hij weer op. Maar kort nadat hij weer in het veld was gekomen, moest hij definitief afhaken. Het trof dat Erik van der Velden langs de lijn stond, als waarnemend scheidsrechter floot hij de wedstrijd met goedvinden van beide ploegen tot een goed eind. De derde treffer kwam op naam van Dennis Daalder.