Negatieve reeks ZDH in Waarland houdt aan na dikke nederlaag

Dat ZDH het lastig zou hebben in Waarland met Con Zelo stond van tevoren eigenlijk al wel vast. In vijf uitwedstrijden die de Zwaluwen speelden tegen de roodzwarten sinds 1999 pakten de eilandbewoners geen punt. Ook ditmaal waren de verhoudingen duidelijk en won de thuisploeg met 5-0.

ZDH moest het doen zonder routinier Mike de Bruijn, Jonas Leenhouts (geschorst) en Marijn Kaat (geblesseerd). 's Ochtends bleek ook Barry van der El af te haken met buikgriep, waardoor de Zwaluwen van geluk mochten spreken dat Kenny Witte en Jelmer Bomas weer terugkeerden van blessures, Kees Lap kon worden toegevoegd aan de selectie nadat hij eerder die ochtend in Julianadorp had gevoetbald met ZDH 2 en oproepkracht Jean-Pierre van den Biggelaar beschikbaar was. Na precies 20 seconde had ZDH al op voorsprong kunnen komen. Cor Bijpost zette goed voor, maar Timo Westdorp kwam een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden. In de tegenaanval was het John Doodeman die het thuispubliek vroeg deed juichen. Hij schoot van dichtbij raak na een strakke voorzet van de linksbuiten, die zijn directe tegenstander op snelheid was gepasseerd. ZDH had het duidelijk lastig met de snelheid van de voorhoedespelers en het goede positiespel van Con Zelo. Toch wist ZDH enkele keren gevaarlijk te worden met de vlugge Cor Bijpost, Witte en Westdorp. In tien minuten tijd verdween alle Texelse hoop op een goede uitslag als sneeuw voor de zon. Vlak voor rust verdubbelde Collin Post de score en na de thee waren het Jelle Moorman en Sander Houtenbos die de voorsprong verder vergrootten voor de thuisploeg. De moegestreden Witte werd door trainer Marcel Boone gewisseld voor Lap, waardoor rechtsback Tom Bijl verhuisde naar de spitspositie. Het waren echter de gastheren die kansen hadden om verder aan hun doelsaldo te werken, maar dat bleef beperkt tot één doelpunt. Keeper Daniël Bakker probeerde zijn doel te verkleinen maar was kansloos op een mooie lob van Niels Leegwater. Ondanks de ruime nederlaag was er een lichtpunt: clubtopscorer Bomas maakte weer minuten na een blessureperiode van ruim vijf maanden.