Dirigent Piet de Reuver leidt het mannenkoor en het vrouwenkoor.
Dirigent Piet de Reuver leidt het mannenkoor en het vrouwenkoor. Foto: Jeroen van Hattum

Laatste optreden Piet de Reuver

Gedragen muziekstukken, maar ook luchtiger werk van Andrew Lloyd Webber. Het kwam zondagmiddag allemaal voorbij in de Rooms-katholieke kerk in Den Burg.

Het Texels Christelijk Mannenkoor en het Texels Vrouwenkoor gaven daar een gezamenlijk concert. Het was voor het mannenkoor een concert met een afscheid; dirigent Piet de Reuver uit Wijk aan Zee stond voor het laatst voor de groep. De Reuver, vroeger onder andere solist bij de Nederlandse Opera en tenor bij het Groot Omroep Orkest, trad zestien jaar geleden aan als dirigent. Hij kwam vroeger al graag op Texel en op een gegeven moment werd hij gevraagd of hij het Christelijk Mannenkoor wilde leiden. De Reuver wordt opgevolgd door Jan Beijert.

Het mannenkoor omlijstte het afscheid met werken van onder meer Beethoven, Mendelssohn en Deubel. Op papier zware stukken, maar het was in de kerk aangenaam om naar te luisteren. Hetzelfde gold voor het vrouwenkoor dat onder meer muziekstukken zong uit missen die volgens dirigent Arie Groen speciaal voor vrouwenkoren waren bewerkt. De koren werden op de vleugel begeleid door Karen Haasdijk en Arie Abbenes. De laatste speelde ook solo op het kerkorgel. Punt van aandacht is de aanwas van nieuwe leden. Te zien was dat de balans tussen jongere en oudere leden in het voordeel van de laatsten uitvalt. Beide koren lieten horen dat ze met plezier aan het zingen waren en het zou prettig zijn als de continuïteit daarvan de komende jaren niet in het geding komt.