Nieuwe instructeurs zwemclub

Zwemvereniging ZPC TX '71 heeft er in één keer drie gediplomeerde zweminstructeurs bij. Sandra Verbeek-Buis, Jan Wiering en Lois Boon-Brett zijn geslaagd voor hun opleiding tot "Zweminstructeur Leszwemmen 2" van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).

Door het volgen van deze cursus zijn ze opgeleid voor het aanleren van de vaardigheden voor diploma zwemmen en voor het assisteren bij het afnemen van de verschillende zwemvaardigheidstoetsen. De nieuwe instructeurs zijn een uitbreiding van de huidige zwemtrainers, Edwin Zwanenveld en Ruud Mets. Zo is ZPC TX '71 helemaal klaar voor de nieuwe trainingen voor het zwemdiploma C en zwemvaardigheid-1,-2 en -3, welke zojuist in Calluna gestart zijn.

Onder het nieuwe ZPC TX '71 bestuur, wat in november 2015 is aangetreden, ligt de focus op startende zwemmers. Met de nieuwe trainers worden er zo aantrekkelijke en vooral laagdrempelige lessen en trainingen aangeboden. De focus bij de jeugd ligt op het behalen van de leuke zwemvaardigheidsdiploma's met eventueel aansluiting naar wedstrijdzwemmen. Bij de volwassenen en senioren zijn de trainingen gevarieerder en aantrekkelijker gemaakt zodat ieder lid op zijn eigen niveau zwemt en zich van daaruit kan ontwikkelen.

Aangezien zwemmen een vrijwel blessure vrije sport is, ziet de vereniging ook veel vaker mensen die door blessures naar het zwemmen zijn overgestapt. Een andere tak van de zwemclub is het zeezwemmen. Hierbij ziet, door het speciale buitenkarakter en groep spirit, juist een toename van ervaren zwemmers welke op zee een nieuwe uitdaging ervaren en hele mooie tochten zwemmen. Dit valt ook samen met de trends op Texel, waar veel mensen meedoen aan andere avontuurlijke buitensporten zoals bootcamp, mountainbiken en obstacle run.

Momenteel volgen vier zwemleden de cursus klein vaarbewijs 1 en 2 zodat nog meer mensen de rubberboot kunnen bemannen voor het begeleiden van de zwemtochten op zee. Met zoveel nieuwe trainers en leden op cursus ligt ZPC TX '71 op koers om veel Tesselaars te laten genieten van de zwemsport in het zwembad of op zee. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met zpctx71@gmail.com of via http://zwemclubtexel.nl/.

In de wintermaanden wordt er binnen gezwommen in zwemparadijs Calluna, 's zomers verplaatsen de activiteiten zich naar Molenkoog en wordt onder meer gezwommen in de Waddenzee.