Bedankt Texel!

"De Texelaars hebben Texel en alles daarbuiten is "De Overkant". Nederland met een regering in een flinke verdeeldheid en een overige wereld met een keiharde egotripper als opperhoofd. Texel distantieert zich met het Marsdiep als kloof tussen deze Overkant. Het valt ons dan ook zwaar als we in het pikdonker de weg naar het zuiden van het eiland rijden om weer met de boot terug te gaan. Kattenogen verlichten de wegen met alleen lantaarnpalen op de kruising. Als hartendieven in de nacht verlaten we Texel op de rustige zee met in de verte de vuurtoren van Den Helder. De vuurtoren van De Overkant. Onze eigen wereld.

Thuis zet ik de nieuw gekochte tulpen in vazen. Ze staan fier met een warme kleur en groeien uit in kracht met een ontluikende openheid. De Texelse tulp die met liefde is gezaaid en met liefde is geoogst, wordt met liefde verzorgd en geeft kleur aan de nieuwe drukke week die weer voor de deur staat. Bedankt Texel! We komen terug. Gauw. Heel gauw."

Passage uit een blog dat we kregen toegestuurd door Stefanie Eikema. Haar hele blog is te lezen via de link http://www.write-up.nl/week-blog/onzin-naar-zinvol/