Van 30 mei tot en met 4 juni is er Broadway Boulevard in Den Hoorn.
Van 30 mei tot en met 4 juni is er Broadway Boulevard in Den Hoorn. Foto: Archief Texelse Courant

Broadway Boulevard

In Den Hoorn vindt van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni een extra Broadway plaats. Dat gebeurt in het kader van de Lange Juni Cultuurmaand Texel.

Het wordt een iets andere variant dan de Broadway die om de twee jaar met Pinksteren in Den Hoorn wordt gehouden. De extra Broadway (Broadway Boulevard) vindt niet plaats in huiskamers, maar op een aantal andere locaties. De theaters zijn die dagen kerkelijk centrum De Hoeksteen, de Vermaning, dorpshuis De Waldhoorn, de Drijverschool, het Orgelatelier en de schuur van Axel aan de Witteweg. Elke avond zijn er drie optredens van een half uur op locatie, gevolgd door een vierde voorstelling aan het einde van de avond (van 23.00 tot 24.00 uur) die telkens in Klif 12 is. Voor de optredens op locatie zijn in totaal zo'n 400 zitplaatsen per avond beschikbaar. Voor het laatste optreden bij Klif 12 zijn 300 staanplaatsen beschikbaar.

Komende zondag 5 februari begint om 16:00 uur in Klif 12 de kaartverkoop voor Broadway Boulevard. Een kaart voor één avond (met drie voorstellingen) kost €17,50. Een los kaartje voor de vierde voorstelling in Klif 12 kost €5,-. Mensen die een kaart voor alle vier de voorstellingen op één avond kopen, betalen €20,-. Vanaf maandag 6 februari is de webwinkel van Broadway Boulevard online en kunnen ook daar kaarten worden gekocht. Meer informatie op www.broadwaytexel.nl.

Op het programma met optredens ziet er veelbelovend uit. Daarop prijken de namen van Maartje&Kine. Marjolein Meijers, Merijn Krol, Nadja Filtzer, Onne Innemee en Liliane de Graaf, Reijn en Goed, Thijs van de Meeberg, Tobi Kooiman, Beperkt Houdbaar, Berry Lussenburg, Bovenste Knoopje Open, Britta Maria, Dominque Engers, Edouard, Elke Vierveijzer, Ernst de Corte, Haan en Hoogeboom, Jan Rot, Johnny ontmoet Shaffy en LOS-Vast. Het laatste optreden in Klif van 23.00 tot 24.00 uur wordt van 30 mei tot en met 4 juni elke avond verzorgd door de Open BAC Band van het Betty Asfalt Complex in Amsterdam. Meer over de optredens van Broadway Boulevard op de site van deze krant.