Veilig Verkeer Nederland onderzocht de voetgangersoversteekplaatsen, zoals die bij de OSG.
Veilig Verkeer Nederland onderzocht de voetgangersoversteekplaatsen, zoals die bij de OSG. Foto: Gerard Timmerman

Veilig Verkeer Nederland: voetgangersoversteekplaatsen op orde

Veilig Verkeer Nederland (VVN) concludeert dat de gemeente Texel de voetgangersoversteekplaatsen (VOP's) goed op orde heeft.

Bij geen van de VOP's heeft VVN (potentiele) verkeersonveilige situatie vastgesteld, zo blijkt uit een "zebracheck'' (verkeerschouw van 15 minuten per oversteekplaats).

Alle VOP's in het beheer van de gemeente zijn goed herkenbaar. Bij slechts 4 van de 59 VOP's (3 in beheer van de gemeente en 1 op het terrein De Krim) is er sprake van zichtbelemmering. VVN beveelt aan om deze locaties extra te schouwen en passende maatregelen te nemen.

Ten tijde van de beoordeling heeft VVN geen snelheidsproblemen bij VOP's geconstateerd. Ook waren er geen problemen met oversteekbaarheid door een te hoge verkeersintensiteit. Ondanks dat, om met name ouderen en minder-validen (nog) gemakkelijker over te laten steken, binnen Blijf Veilig Mobiel de voorkeur voor een middengeleider uitgaat, kan dat i.v.m. de beschikbare ruimte lang niet overal. De gemeente Texel heeft daar waar het kan de middengeleiders toegepast en komt in die gevallen tegemoet aan het vergemakkelijken van de oversteek. Tijdens de verkeersschouw passeerde het verkeer over het algemeen bij deze VOP's met een lage snelheid, dus niet boven de ter plekke geldende maximumsnelheid van 30 of 50 km/uur. In veel gevallen was er zelfs sprake van een stapvoets-snelheid.Op basis van de schouw en beoordeling op 3 en 4 december jl. kan VVN concluderen dat er sprake is van een goede stopdiscipline bij de VOP's op Texel. Slechts éénmaal werd gezien dat een voertuig een voetganger niet voor liet gaan.

Alle 59 beoordeelde VOP's liggen op een nuttige plaats. Bij alle VOP's is het aannemelijk dat de oversteek op de huidige locatie gebruikt wordt. En niet dat gebruikers naast of nauwelijks gebruik maken van de VOP. Alle beoordeelde VOP's zijn uitgevoerd met reflecterende strepen die goed contrasteren met de ondergrond. In sommige gevallen is het contrast door klinkerbestrating extra duidelijk gemaakt. Alle VOP's zijn goed zichtbaar. Bij alle VOP's is straatverlichting om en nabij de oversteek aanwezig. Over het algemeen hebben bestuurders goed zicht op de voetgangers. Bij slechts 4 van de 59 VOP's zorgt begroeiing of andersoortige obstakels (zoals, geparkeerde auto's) voor zichtbelemmering. Bij 55 van de 59 VOP's is geen sprake is van zichtbelemmering van voetgangers op bestuurders. En omgekeerd van bestuurders op voetgangers.