Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Dubbelconcert Texelse koren

Het Texels Vrouwenkoor en het Texels Christelijk Mannenkoor houden op zondag 5 februari om 15.00 uur een gezamenlijk concert in de rooms katholieke kerk in Den Burg.

Het Texels Vrouwenkoor staat onder leiding van dirigent Arie Groen en het Texels Christelijk Mannenkoor staat o.l.v. van Piet de Reuver. De koren zullen op de vleugel worden begeleid door Karen Haasdijk en Arie Abbenes. Organist Arie Abbenes zal daarnaast een intermezzo verzorgen op het kerkorgel.

Het Vrouwenkoor en het Mannenkoor staan er inmiddels om bekend dat zij een breed en afwisselend repertoire vertolken. Het concertprogramma biedt de luisteraar een plezierige mix van verschillende muziekgenres, zoals lichte en klassieke muziek en christelijke liederen. Naast het eigen repertoire worden er ook twee gezamenlijke liederen ten gehore gebracht: voor de pauze het stemmige lied "Ich fahr dahin " van Johannes Brahms en aan het einde van het concert " Believe me, if all those endearing young charms ", een romantisch Iers liedje met tekst van Thomas Moore. Het concert begint om 15:00 uur. De kerk is vanaf 14:30 uur geopend. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden.