Biljartkampioenschappen in Hof

Dorpshuis De Hof in De Koog is vanaf vrijdag 3 februari voor de 29ste keer het domein van de Texelse Kampioenschappen biljarten.

In totaal 111 deelnemers binden met elkaar de strijd aan in drie verschillende disciplines: bandstoten, libre en driebanden. De kampioenschappen duren tot en met zondagmiddag 12 februari, er wordt elke dag gebiljart in het dorpshuis aan de Nikadel.

Het eerste weekend staat hoofdzakelijk in het teken van het bandstoten, aangevuld met een aantal poules uit het libre, zodat alle wedstrijden in tien dagen tijd kunnen worden gespeeld. Doordeweeks staat het libre op het programma en in het weekend van 11 en 12 februari staan de kampioenschappen in het teken van het driebanden.

De organisatie zegt blij te zijn met het aantal deelnemers: er doen honderd mensen mee aan het libre, 43 aan het bandstoten en 49 aan het driebanden.

Zondag 12 februari wordt er vanaf 13.30 uur gestreden om de Jan Zoetelief Bokaal (bandstoten), de Cor Hoogenboom Bokaal (libre) en de Piet de Graaf Trofee (driebanden). Titelverdedigers zijn respectievelijk John Sessink, Remco Sessink en Rinus Wesselman.

Publiek kan volgens de organisatie komen kijken naar het biljarten. In het weekend beginnen de middagwedstrijden om 13:30 uur en de avondwedstrijden starten om 19:30 uur.