Kinderen tuimelen tegelijk door de lucht bij het springspektakel.
Kinderen tuimelen tegelijk door de lucht bij het springspektakel. Foto: Jeroen van Hattum

Tuimelen door lucht

Kinderen tuimelden en buitelden zaterdag vrolijk door de lucht bij het jaarlijkse springspektakel in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. In totaal 145 kinderen deden mee aan het festijn dat GVO, GOS, ZDH en SVC hadden georganiseerd.

Met toestellen van de gymverenigingen uit Oudeschild, De Cocksdorp en Oosterend waren in de sporthal zeven banen opgebouwd waar de kinderen konden springen. De achtste baan bestond uit de stormbaan van Zandbank Texel die aan de rand van de zaal was neergezet. Diverse vrijwilligers zorgden ervoor dat alle materialen vervoerd werden.

Het spektakel was zoals gebruikelijk geen wedstrijd. De kinderen konden gewoon volop springen en zich uitleven. Begeleiders hielden in de gaten dat alles goed ging. De EHBO moest een keer een pleister uitdelen en kon verder ook rustig toekijken. Om de zoveel minuten werd er gewisseld van baan, waarna iedereen meteen weer door kon met springen.

De eerste lichting deelnemers bestond uit 86 kinderen van groep 3,4 en 5 van de basisscholen en de tweede lichting bestond uit 59 kinderen vanaf groep 6 tot en met het voortgezet onderwijs.