Samenscholing Texel

Diverse instellingen op het eiland gaan meer samenwerken op het gebied van scholing voor volwassenen.

Het gaat om Artex, de KopGroep bibliotheek, de OSG, Stichting Texels Museum, Texels Welzijn en het Texelfonds. Zij hebben de krachten gebundeld in Samenscholing op Texel.

De eerste resultaten zijn inmiddels zichtbaar. Ecomare en Artex verzorgen vanaf deze maand samen de lezingenserie Licht en Donker. Donderdag 9 februari is er een lezing bij Ecomare over kleur en helderheid van de zee, donderdag 16 februari gaat het bij Artex om het donker in film en fotografie en op 23 februari (bij Ecomare) over vleermuizen. De laatste van de serie is op 2 maart bij Artex en gaat over licht en donker in de muziek. Alle lezingen beginnen om 20.00 uur.

In het kader van Samenscholing op Texel staat bij de bibliotheek een workshop poëzie van eilanddichter Mare van der Mast gepland en bij de OSG een lezing over Duits als de eerste vreemde taal op Texel. Data moeten nog bekend worden. Texels Welzijn gaat in het kader van Samenscholing op Texel een cursus positieve gezondheid verzorgen en een kookcursus onder de naam 'Peper en Zout'.