Pieter Jan Eelman met twee man van Leekster Eagles.
Pieter Jan Eelman met twee man van Leekster Eagles. Foto: Willem Sangers

Zaalvoetballers winnen van Leekster Eagles

Het eerste van de zaalvoetballers van Texel Futsal heeft vrijdagavond in sporthal Ons Genoegen in Den Burg met 2-1 gewonnen van Leekster Eagles uit Leek.

Het was een belangrijke overwinning voor de Texelaars. Zij verstevigden daarmee de vijfde plaats in de eerste divisie A en sloegen een gaatje met de nummer zes, de Leekster Eagles.

De eerste helft van de partij bleef zonder doelpunten en in de tweede helft kwam Texel aanvankelijk op achterstand. Pieter Jan Eelman maakte gelijk en een paar minuten voor tijd zorgde Lesley Koning voor de winnende treffer.

Komende vrijdag speelt Texel Futsal tegen AC Kingdom uit Amsterdam, de nummer vier in de competitie.

Het verschil tussen beiden is momenteel een punt, waardoor Texel bij een overwinning naar de vierde plaats kan klimmen. De overwinning op Leekster Eagles was ook goed voor het moreel binnen de ploeg.

Het tweede zaalvoetbalteam kwam vrijdagavond eveneens in actie in Ons Genoegen. Zij wonnen met 4-2 van Hovocubo 3 uit Hoorn.