Puppytrainingen bij Door Oefening Succes

Bij hondensportvereniging Door Oefening Succes start op zondag 29 januari een nieuwe puppy-groep.

"In het eerste levensjaar van een hond wordt de basis gelegd voor de rest van zijn leven. Een puppy-cursus is daarom van belang. Naast oefeningen en training voor zowel hond als baas speelt ook de opvoeding van de hond een grote rol. De pup heeft een open houding en een sterke wil om te leren. De puppytijd is dé tijd voor het aanleren van basiscommando's. Het aanleren van goede gewoontes is net zo eenvoudig als slechte, maar later is het heel moeilijk om gewoontegedrag te doorbreken. Dit gebeurt bij DOS op een positieve en hondvriendelijke manier", meldt de vereniging in een persbericht.

Een greep uit de lesstof: socialisatie, voorkomen van ongewenst gedrag, lichaamstaal bij honden, hondengedrag en zindelijkheid. Ook de basiscommando's als 'zit', 'af' en 'hier' en het meelopen zonder trekken aan de lijn worden aangeleerd.

De puppycursus bestaat uit tien lessen van ruim een uur en starten om 10:45 uur. Aan het einde van de cursus ontvangen baas en hond een certificaat.

De trainingen worden gehouden in Den Burg op het trainingsveld van DOS, Pontweg 89, naast de volkstuintjes en achter de gemeente-opslag.

Voor meer info: Martine Androg, 06-3310 2306 of pup@dostexel.nl