Alex Beyer.
Alex Beyer. Foto: Adair Heitmann

Een 'mooie muzikale reis' in Hoornder kerkje

In het Hoornder kerkje vindt maandag 30 januari een optreden van Evgeny Sviridov en Alex Beyer plaats. Het concert begint om 19:00 uur. De titel van het optreden is 'Een mooie muzikale reis'.

Violist Evgeny Sviridov en zijn eveneens Russische begeleidster Mane Davtyan en de Amerikaanse pianist Alex Beyer nemen u mee op een mooie muzikale reis. Sviridov brengt u van Telemann via Beethovens Vioolsonate in A naar de virtuositeit van Paganini. Beyer reist van Beethovens variatiekunst naar Ravels La Valse in de hondsmoeilijke versie voor piano solo.

Zowel Sviridov als Beyer etaleren een hoge mate van virtuositeit. Maar de virtuositeit in het werk van Paganini is heel anders dan die in La Valse van Ravel. Paganini laat de solist stralen. Ravels virtuositeit zit in zijn omgang met de vorm. De wijze waarop hij de Weense wals ten grave draagt blijft fenomenaal. Ook in de duizelingwekkende versie voor piano solo die Beyer speelt.

Toegangsprijzen: Normaal € 16,00; CJP/Jongeren tot 30 jaar € 8,00. Online-bestellingen: www.texel.net. Kaartverkoop: bij de VVV Texel en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij het Hoornder kerkje.