Het Mama café Texel op De Krim.
Het Mama café Texel op De Krim. Foto: Dennise Visser

Veel animo eerste Mama café

Ouders die in groepjes bij elkaar zaten, kinderen die aan het spelen waren en kinderen die ook gewoon bij de ouders waren.

Het was het beeld van het eerste Mama café dat dinsdagochtend in 't Paviljoen op vakantiepark De Krim bij De Cocksdorp werd gehouden. Circa veertig ouders - voornamelijk moeders - en hun kinderen waren aanwezig.

Het Mama café Texel is bedoeld voor ouders van jonge kinderen om even makkelijk bij elkaar te komen en vrijblijvend over bijvoorbeeld kinderen en opvoeding te praten. De bijeenkomsten gaan maandelijks plaatsvinden en kennen elke maand een centraal thema. Afgelopen dinsdag was dat voeding.

Diëtiste Nienke Daalder ging in op de ontwikkeling van de smaakpapillen bij baby's en legde uit waarom baby's iets soms heel vaak moeten proeven voordat zij het lekker gaan vinden.

Het Mama café werd eind vorig jaar opgezet door een paar Texelse ouders. Toen werd ook al een keer proefgedraaid. De volgende bijeenkomst is op donderdag 23 februari en dan staat het onderwerp EHBO bij kinderen centraal.