Vliegende start basketballers

De Marels in Hoofddorp

De basketballers van De Marels speelden Zondag de eerste wedstrijd in een hogere klasse tegen Hoofddorp. Er werd dus een grotere tegenstand verwacht waardoor De Marels scherp speelde. Uiteindelijk werd het een grote overwinning met 58-24.

Na een wat zenuwachtig begin werd het eerste kwart al met een voorsprong van 11-8 afgesloten. In het begin van het tweede kwart speelde De Marels hetzelfde en maakte Hoofddorp veel persoonlijke fouten tegen de aanvallende Marels. Er werd alleen te weinig gescoord uit de vrije worpen. De laatste aanvallen in dit kwart kwamen er geen scoringskansen door slechte passing. Gelukkig werd er door het team van De Marels sterk verdedigd zodat ook Hoofddorp weinig tot scoren kwam. Met rust was het 20-15 en was het even het moment om de spelers op scherp te zetten. In het derde kwart ontketende De Marels zich. Veel balonderscheppingen en snelle aanvallen met perfecte passing zorgden voor 21 punten. Dat spel herhaalde zich in het vierde kwart en de verdediging van De Marels stond weer als een huis. Hoofddorp maakte maar 5 punten tegen 17 van De Marels waardoor het een klinkende overwinning werd met 58-24.

Scores: Gerbrand de Wit 20, Mart Kikkert 14, Sven de Jong 9, Sam Ekker 6, Tijn Zeeman en Job Smit 4, Joshua Brouwer 1 punt. (Foto: Gerrit Verhoeven).