Toneelvereniging Nieuw Leven op archiefbeeld.
Toneelvereniging Nieuw Leven op archiefbeeld. Foto archief Texelse Courant

De Gok van Gabber

"De Gok van de Gabber", is de titel van de komedie die toneelvereniging Nieuw Leven uit Oudeschild op zaterdag 21 en 28 januari opvoert in 't Skiltje in Oudeschild. Het stuk is geschreven door Aris Bremer uit Oosterend.

Op een morgen wordt een jongeman wakker in de gedempte put op het pleintje van een provincieplaats waar een jaarfeest wordt gehouden. Hij zegt zich niet te herinneren hoe hij daar gekomen is en wie en wat hij is. Bijna iedereen die hij die dag ontmoet lijkt hem wel te herkennen, zij het dat hem verschillende identiteiten worden toegedacht.

Het is de opmaat tot allerlei verwikkelingen. Een vrolijk stuk, dat zich afspeelt op een dorpsplein en bestaat uit vier bedrijven en een epiloog, zeg maar de afsluiting van het verhaal. Nieuw Leven beschikt voor de uitvoering over 22 leden en prijst zich gelukkig met de recente verjonging die zich heeft voorgedaan binnen de toneelvereniging. De regie is in handen van Ria Buisman-Boom, de toneelvereniging is er in geslaagd alle taken en werkzaamheden die de uitvoering met zich meebrengt in eigen beheer uit te voeren. Er is in 't Skiltje dagen geschilderd en getimmerd aan het decor.

Kaarten zijn te koop bij Tineke van Beek, De Ruijterstraat 118, tel. 313008.