Afbeelding
Foto: Job Schepers

@txl

Huiltelevisie

Niet alleen bij de 'All You Need Is Love kerstspecial' laat ik weleens een traantje, ook andere programma's op televisie zorgen er weleens voor dat ik een zakdoekje moet pakken. Zo keek ik voordat ik deze column schreef nog de serie 'Vier handen op één buik', waarbij de baby van een tienermoeder uit huis werd geplaatst. Het feit dat er sprake was van ''pure'' TV en waarbij duidelijk de impact van de uithuisplaatsing werd getoond, maakte dat ik toch even naar de tissues moest rennen. Hetzelfde gold voor het programma 'Buch buiten de bajes'. Als televisie het voor elkaar krijgt om iets puurs te maken en emoties te laten zien, loopt mijn make-up uit. Dat gebeurt deze winter regelmatig, aangezien er een aantal goede programma's gemaakt zijn.

Ik ben normaal niet zo'n televisiemens, maar ik vind het tegenwoordig best heel lekker om 's avonds op de bank te zitten met een kop thee, drie katten om me heen, Chris en een goed programma. Noem het huiselijk, stiekem vind ik dat best wel lekker. En als je dan ook nog goede televisie heb is dat is een win-win situatie. Ik heb tegenwoordig een heel pakket om lekker te gaan chillen voor de televisie; dekentje, pot thee, chocola, kaarsjes aan en natuurlijk de afstandsbediening en zitten maar! Weet je dat het me best leuk zou lijken om een televisieprogramma te presenteren?

Hoewel ik al heel veel doe, heb ik best nog wel een ambitie; een mooie documentaire op televisie maken. Vroeger wilde ik altijd naar de acteerschool en in films spelen. Grappig dat jeugddromen je altijd bij blijven en eigenlijk nog steeds wel werkelijkheid willen worden. Hoewel je nooit weet wat de toekomst brengt, houd ik het voorlopig nog maar bij om lekker zelf televisie te kijken. Dan kan je ten minste lekker thee drinken en chocola eten.

Emily Westdorp