Het eendagsbestuur van
Het eendagsbestuur van "Vrouwen van Nu" in 2014 als "De meikes van vroeger". Foto: Gerard Timmerman

Vrouwen van Nu afd. Texel stopt

Vrouwen van Nu, afdeling Texel is opgehouden te bestaan. Reden is dat er geen volledig bestuur meer is te formeren. Achttien leden gaan over naar de afdeling De Cocksdorp/Eierland van Vrouwen van Nu.

Daarmee komt een eind aan de bijeenkomsten van Texelse vrouwen die werden gehouden sinds de oprichting in 1937. In die periode werden allerlei activiteiten georganiseerd over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Op de bijeenkomsten konden vrouwen bijpraten en er werd aan educatie gedaan. Voor veel vrouwen uit het buitengebied was het destijds een uitgelezen gelegenheid om een en ander uit te wisselen. Er waren allerlei commissies, zoals voor te houden reisjes en uitstapjes, het lezen van boeken, een handwerkgroep, een tuinclub, een gespreksgroep, een luistergroep voor klassieke muziek en een fietsgroep. Talloze activiteiten werden ontplooid.

Maar het aantal leden dat ooit op 115 stond, liep gestadig terug en ook het enthousiasme voor de bijeenkomsten en de behoefte daaraan werd minder. "Begrijpelijk. Vrouwen van Nu is opgericht in een tijd dat veel boerinnen op het platteland woonden. Ze hebben er ook veel geleerd en veel contacten op gedaan." Dit jaar zou Vrouwen van nu tachtig jaar hebben bestaan. De slotbijeenkomst werd kort voor de kerst gehouden in Klif 12.

Achttien leden van de afdeling Texel stappen over naar de afdeling De Cocksdorp/Eierland.