Ook tijdelijk parkeren in gebied Drijverstraat en Thijsselaan

Onbeperkt parkeren voor bewoners (vergunninghouders) van het gebied Burdetstraat, Wilhelminalaan en Thijsselaan en omgeving. Texelaars en toeristen met een Texel e-vignet mogen hier maximaal twee uur parkeren.

Aldus het parkeerbeleid voor 2017. Dat gaf enige verwarring in de berichtgeving nadat het eerder de bedoeling van de gemeente was uitsluitend bewoners(vergunning)parkeren toe te staan in het betreffende gebied. Zoals ook was aangegeven op de schetsen die tijdens de inloopavond over parkeren in de Buureton eind vorig jaar. Eerder had de dorpscommissie al tegen uitsluitend bewonersparkeren geageerd en, ook nadat in de loop van de avond duidelijk werd dat onder bezoekers er veel weerstand bestond, is alsnog besloten ook tijdelijk parkeren met E-vignet toe te staan. Verschil met vorig jaar dat nu zowel Texelaar als toerist met E-vignet er maximaal twee uur mogen staan.

Als het college tijdens de dorpenronde Den Burg aandoet op donderdag 23 maart, zal het parkeerbeleid in Den Burg wederom worden besproken. De dorpscommissie vraagt zich onder meer af hoe het zit met het parkeren op de Groeneplaats. "Het plein wordt nu gebruikt als parkeerplaats. Dat stoort ons enorm. Maar niemand die weet of je daar nu mag parkeren of niet", meldt Joop Groen van de dorpscommissie. Onduidelijkheid heerst ook over de afstand tot parkeerautomaten. "Als er binnen 150 meter een parkeerautomaat staat, moet je een E-vignet kopen. Maar als je langs de Wilhelminalaan staat, waar het bord aangeeft dat je een E-vignet nodig hebt, dan is de afstand tot de automaat groter dan 150 meter. Hoe zit het daar dan?" De website van de gemeente (www.texelevignet.nl) houdt de afstand op max. 250 meter.