Achter de schermen

Nieuwjaarsborrel

Het zijn sterke schouders die de weelde moeten dragen. Na de oliebollen, appelflappen en champagne is het nu de tijd voor de nieuwjaarsborrel. De krant maakt melding van meerdere recepties, van voetbalclub tot reumavereniging en van gemeente tot ondernemersclub. Dat is nog maar een greep uit het grote aanbod. Bijeenkomsten waarop we elkaar we het beste toewensen, met elkaar een borrel drinken, speeches aanhoren en een toost uitbrengen. En vooral de onderlinge banden aanhalen. Hoogtijdagen voor netwerkers. Zo kunnen we direct in de praktijk brengen wat de burgemeester ons op het hart heeft gedrukt: blijf met elkaar in gesprek, want met z'n allen maken we het eiland.

Bijna een jaar nu onze eerste burger, raakte hij onder de indruk van de vele activiteiten die we hier met z'n allen ontplooien. Wat een energie! Het jaar is nog maar net begonnen en ik verneem al weer over de start van nieuwe bedrijven, nieuwe initiatieven en de evenementenkalender is langer dan ooit. Waar halen we de tijd vandaan? Tja, en de handen om het allemaal te doen. Dinsdag het bericht dat Wielercomité Texel stopt met de tijdrit. Een evenement met een lange historie. En vorig jaar keerde de Texelse triatlon al niet terug. Aan deelnemers geen gebrek, integendeel, maar geen opvolging bij de organisatie. Dat is bij de Super Sunday gelukkig wél het geval, organisatie- en evenementendeskundige Morten Eschweiler sprong in het gat. Organiseren is hem niet vreemd, hij deed onder meer al de Obstacle Run, het Windfestival, muziekfestival Op de haven en de Waanzin. Een stukje professionalisering van de organisatie, zoals je dat ook bij andere evenementen ziet.

Als ik het lijstje af ga, dan hoeven we ons ook in 2017 niet te vervelen. Te beginnen dus met al die nieuwjaarsborrels, waarbij op die van vanmiddag op het raadhuis de burgemeester opnieuw van zich zal laten horen. Ik denk weer een toost met een alcoholvrije borrel, een gewoonte die nog door Francine is ingevoerd. De nuchtere stemming zal er wellicht aan bijdragen dat er zo vroeg in het jaar geen loze beloften worden gedaan. Kort gezegd: zeggen wat je doet en doen wat je zegt. Proost!

Gerard Timmerman