Niet alledaagse vertoning in Cinema Texel.
Niet alledaagse vertoning in Cinema Texel. Foto: Filmfoto

Kunst vanuit luie bioscoopstoel

Cinema Texel brengt op dinsdag 10 en 24 januari een niet alledaagse filmvertoning: een geweldige museumervaring vanuit uw luxe bioscoopstoel. The Curious World of Hieronymus Bosch.

The Curious World of Hieronymus Bosch toont de veelgeprezen tentoonstelling 'Visioenen van een genie' in Het Noord-Brabants Museum. Daar werd het grootste deel van de schilderijen en tekeningen van Bosch voor de eerste keer in zijn geboortestad Den Bosch samengebracht. De tentoonstelling trok bijna een half miljoen kunstliefhebbers uit de hele wereld.

Zij die op zoek zijn naar een gewone film, kunnen bijvoorbeeld terecht bij Passengers D3. Het verhaal is als volgt: op een reis door de ruimte op weg naar een nieuwe woonplaats worden twee passagiers 90 jaar te vroeg uit hun kunstmatige slaap gewekt, wanneer hun ruimteschip mankementen vertoont.

De dames kunnen acht februari alvast reserveren in hun agenda. Dan houdt Cinema Texel opnieuw een Ladies Night met de voorpremière Fifty shades darker! Het vervolg op de spraakmakende film 'Fifty Shades of Grey' van schrijfster E.L. James. Kaarten voor de LadiesNight kosten €12,50 per persoon.

Het volledige filmprogramma vindt u elders deze krant of op www.texelagenda.nl.