Beeld van de sportinstuif in Ons Genoegen.
Beeld van de sportinstuif in Ons Genoegen. Foto: Sportservice Texel

Jong en oud op Sportinstuif

Ruim vijftig kinderen in de leeftijd van 5 tot 13 jaar hebben donderdag meegedaan met de sportinstuif die georganiseerd werd door Sportservice Texel.

De sportinstuif vond plaats in sporthal Ons Genoegen in Den Burg. Een activiteit met als doel dat kinderen sportief actief kunnen zijn in de schoolvakantie. Er kon kennisgemaakt worden met diverse sporten.
De Sportinstuif begon met een spectaculaire demo van Freeruntrainers van gymvereniging GVT. Daarna gingen de kinderen in groepjes bij alle sporten langs, zo konden de kinderen onder leiding van Freeruntrainers van de Gymvereniging GVT over een freerunparcours. Daarnaast hebben de kinderen kennisgemaakt met dynamic tennis, unihockey en tafeltennis. In de pannaboarding werden wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Na twee uurtjes te hebben gesport gingen de kinderen voldaan weer naar huis.

Sportservice Texel is ook het loket waar mensen met vragen over sport terecht kunnen. "Wij zijn het coördinatiepunt voor sport en bewegen en zijn in die hoedanigheid ook vaak de spin in het web bij projecten en sportinitiatieven."