Nynke Moorman met Morena in actie tijdens de Kerstbokaal.
Nynke Moorman met Morena in actie tijdens de Kerstbokaal. Foto: Feline de Ridder van Picture Texel

Nynke Moorman winnaar van Kerstbokaal

In Manege Akenburg streden donderdag zo'n 70 deelnemers van 6 tot 60 voor de Kerstbokaal. Winnaar op de drie onderdelen werd Nynke Moorman, haar vriendin Liv Werkman mocht de Bixie-kerstbokaal mee naar huis nemen.

Titelverdedigster Marit Bousma eindigde met 1,5 punt achterstand op de tweede plaats, die zij deelde met Floor Huisman. De jongste deelnemers beten in de Bixie dressuur het spits af, de dag werd afgesloten met de dressuur voor de meer gevorderde ruiter. Daar tussen werden punten vergaard tijdens het snelheids- en behendigheidsspel en het springen waarbij een joker een extra moeilijkheid was die ook extra punten opleverde. Deelnemers hadden weer veel werk gemaakt van de aankleding, waarmee ze hun puntenaantal ook op konden schroeven. Zo had Mirjam Hin haar paard Erco omgebouwd tot een Massey Ferguson tractor.

De organisatie was in handen van Manege Akenburg. Met de opbrengst van de sponsoring door familie en vrienden worden nieuwe banken geplaatst op het terras. Iris Pijper won een fleecedeken voor haar pony omdat zij het meeste sponsorgeld opgehaald had.

Eindklassement Kerstbokaal:

1e Nynke Moorman met Morena 314,5 pnt; 2e Marit Bousma met Midnight en Floor Huisman met Jip met 313 pnt; 3e Mirjam Hin met Pneunets Erco 307 pnt; 4e Luna Marin Hidalgo met Oreo 305,5 pnt; 5e Maartje Jongejan met Atillah 305 pnt.

Bixie-kerstbokaal: 1e Liv Werkman met Puck 299 pnt; 2e Eline van Liere met Duco 298,4 pnt; 3e Suzan Blom met Steijn 298 pnt; 4e Lotte Jongejan met Angel 294,7 pnt; 5e Lotte Kroon met Heydith 288 pnt.