Marianne Langeveld na het behalen van haar titel in Noord-Holland.
Marianne Langeveld na het behalen van haar titel in Noord-Holland. Foto: Familie Langeveld

Marianne in beeld als Meest Markante Horecaondernemer Nederland

Spannende tijden voor Marianne Langeveld van Boutique Hotel Texel in Eierland. Nadat ze vorig jaar werd verkozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Noord-Holland is ze nu genomineerd voor de titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland.

Ze is één van de veertien ondernemers die meedingen naar de titel. Maandag 9 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een gala-avond in de RAI. Bij de toekenning van haar titel in Noord-Holland werd ze door de jury geroemd vanwege haar professionaliteit, enthousiasme, samenwerking met lokale ondernemers en het product dat zij aanbiedt. "Marianne heeft er met haar bedrijf voor gezorgd dat haar gasten een unieke, compleet met het eiland vervlochten totaalbeleving ontvangen van eten, drinken, slapen en ontspannen. Haar motto 'alles wat beweegt, blijft' is sprekend voor wie zij is en wat zij uitstraalt." De omschrijving "Meest markant" richt zich op innovatieve horecaondernemers die anderen inspireren. Die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. "Het gaat er ook om dat je open staat voor dingen en benaderbaar", vertelt Marianne. Voor de landelijke verkiezingen gaf ze op 12 december een presentatie voor de jury. "Een pitch van twintig minuten waarin ik mezelf en mijn bedrijf heb gepresenteerd. Over wat ik doe, de gedachte die daar achter zit en hoe ik dat verwerk in mijn bedrijf. Markant kan heel persoonlijk en uitgesproken zijn, maar ook dat je op een innovatieve manier denkt. Uiteindelijk gaat het om het stimuleren van innovaties. Bij ons is dat bijvoorbeeld de manier waarop wij samenwerken met andere zelfstandigen, hen een podium bieden en elkaar zo versterken. Voor ons is dat bijvoorbeeld dat de gasten van ons hotel hier van verschillende faciliteiten kunnen genieten. Daar hoort ook Stokerij Texel bij. Ze verwerken de aardappelen uit het akkerbouwbedrijf in hun product, wij serveren de gin die zij maken aan onze gasten. We versterken elkaar op allerlei vlakken. Doordat we iets delen met elkaar kunnen we daar samen de vruchten van plukken."

"Voor mij zijn de verkiezingen vooral erg leuk, ook om kennis te maken met andere ondernemers, hun concepten te leren kennen en daarmee een band mee op te bouwen. Goed voor de persoonlijke ontwikkeling, je kijkt een stukje verder dan Texel. Ongeacht wat de uitkomst is een leuke ervaring."

Meer informatie op www.meestmarkant.nl.