Zelfportret Ineke Kuiper met leeg glas.
Zelfportret Ineke Kuiper met leeg glas.

"Geest verwaait in de wind"

't Drijverhuus in Den Hoorn staat de laatste dagen van het jaar in het teken van een overzichtstentoonstelling van Ineke Kuiper.

Een bijzondere expositie in de wetenschap dat zij dementerend is. Haar partner Patrick Tanghe stelde de tentoonstelling (Een Boterham met Sneeuw) samen in de drie lokalen van het cultuurgebouw aan de Naalrand.

De expositie begint met tachtig dia's van werken die Kuiper maakte van 1980 tot nu. De tentoonstelling eindigt met werken die allemaal met lijnen zijn verbonden. Het moet de indruk wekken dat ze verwaaien in de wind en staat symbool voor de wijze waarop bij Kuiper "de geest verwaait in de wind" als gevolg van haar dementie. Kuiper werd in 1953 geboren in Den Burg, woonde onder meer in Groningen en Brugge en kwam daarna weer terug naar het eiland.

Een Boterham met Sneeuw is tot en met maandag Tweede Kerstdag te bezoeken van 13:00 tot 17:00 uur. Zaterdag en zondag zijn er om 14:00 uur rondleidingen langs de werken van Kuiper. Vrijdag 30 december begint om 16:00 uur de "finissage" waarmee de expositie wordt afgesloten. Dat is dan ook meteen de laatste bijeenkomst en afsluiting van 't Drijverhuus dat in 2017 niet langer doorgaat, omdat er onvoldoende steun is voor de plannen om er een landschaps- en cultuurcentrum van te maken.