De foodtruck van De Pelikaan  is binnenkort te zien op de Horecava.
De foodtruck van De Pelikaan is binnenkort te zien op de Horecava. Foto: De Pelikaan

Foodtruck Pelikaan als "Texel on Wheels" op Horecava Amsterdam

De Foodtruck van De Pelikaan Catering gaat het land in. Het bedrijf is uitgenodigd op de Horecava, van 9 tot en met 12 januari in de RAI in Amsterdam.

Sinds enkele jaren is het Horecava Festivalplein een onderdeel van het landelijke horeca-evenement. De Texelse foodtruck staat daar te midden van bekende namen als Albert Heijn, The Butcher en la Cubanita. Een eer voor deze nog relatief onbekende speler aan de overkant. "We zijn dan ook zeer verheugd en stiekem ook wel erg trots dat we tussen de grote jongens mogen staan", vertelt Rob Vos, eigenaar van De Pelikaan Catering. Enkele weken geleden werd hij benaderd door de Foodtruck Company, het bedrijf dat de Horecava ondersteunt in de organisatie van het festivalplein.

Tijdens het Beach Food Festival afgelopen zomer heeft De Pelikaan Catering het publiek voor het eerst kennis laten maken met hun nieuwe foodtruck. Een opvallende zilveren airstreamer voorzien van alle gemakken. Om er echt uit te springen is een nieuw concept gelanceerd, dat tijdens de Horecava zijn entree beleeft: Texel on Wheels. Dit is een samenwerking met Zsa zsa zsu Eventmanagement, organisator van het Beach Food Festival. Valerie Jongeneel: "Hoe vertegenwoordigen we gastronomisch Texel aan 'de overkant'? Er zijn landelijk inmiddels talloze (mobiele) keukens en om op te vallen in het geheel en om de organisatie en bezoeker van het event echt iets anders te bieden, is dit idee ontstaan: Texel on Wheels." Dit concept gaat "on tour" en zal verschillende evenementen en festivals in het land bezoeken. "We willen de bezoekers van de Horecava laten zien wat Texel in huis heeft", vult Vos aan.