Vrijwilligers in de weer bij het vullen van de voedselpakketten.
Vrijwilligers in de weer bij het vullen van de voedselpakketten. Foto: Gerard Timmerman

Topdrukte bij de Voedselbank

Volop drukte bij de Texelse Voedselbank. Vrijwillligers van de Stichting Broodnodig waren deze week in de weer met het inpakken van de voedselpakketten voor de kerstdagen. Met een feestelijke tintje.

"Want ook de mensen die het van de Voedselbank moeten hebben, gunnen we wat bijzonders met kerst", vertelt coördinator Josje van den Berk. "Veel Texelaars denken in deze tijd aan de Voedselbank, van één Texelse onderneming ontvingen we liefst twaalf kerstpakketten. Maar ook geld, een hele partij spaarlampen en andere spullen."

De voedselpakketten, 25 in getal, zijn gevuld met allerlei levensmiddelen. Fruit, brood, groenten, vlees, eieren en andere levensmiddelen, maar ook met kerststollen en banketstaven. Verder een pakket spaarlampen en ander spullen voor in de huishouding. "

De financiële criteria om gebruik te kunnen maken van de Voedselbank worden per 1 januari verruimd. Maatgevend is het nettobedrag dat personen of huishoudens elke maand overhouden. Voor huishoudens met één persoon wordt dat verhoogd naar de grens van netto maximaal €200,-, bij twee personen kan men tot €280,- gebruik maken van de Voedselbank, bij drie personen €360,- en bij vier personen €440,-. Momenteel maken er 25 huishoudens gebruik van de Voedselbank. Dat aantal is redelijk constant. Wie in aanmerking wil komen voor een wekelijks voedselpakket kan zich melden bij Texels Welzijn.