Wat ik zeggen wou

Beddenstop

Heel blij zijn wij met het besluit dat een meerderheid van de gemeenteraad heeft genomen om de zogenaamde 392 innovatieve bedden in de diepvries te stoppen. En als het aan het bestuur van 10 voor Texel ligt, komen ze er nooit meer uit. Dan hoeft men ook geen afweging meer te maken of criteria vast te stellen waaraan innovatieve bedden moeten voldoen. Bovendien zal men het in de gemeenteraad toch nooit eens worden met waaraan de criteria moeten voldoen. Wat een gekrakeel in deze laatste raadsvergadering van dit jaar. Nee, hulde aan de initiatiefnemers ( PvdA, VVD, Texels Belang en Eiland Belang) die hun rug recht hielden. Natuurlijk "sneu" voor sommige ondernemers die al dachten dat ze gebruik konden maken van het potje van 392 bedden. Er komen (helaas) nog plenty bedden bij de komende jaren door middel van: logies met ontbijt, de 25% regeling die nog niet door iedereen is gebruikt, de mogelijkheid om bestaande bungalows te vergroten tot 100m2 en niet te vergeten het aantal "slapende" bedden.

Nee, bij de top van TOP en verschillende ondernemers is nog steeds de drang aanwezig van meer en meer, de economie moet groeien, stilstand is achteruitgang. Allemaal loze kreten, zij willen economische groei zien, maar zien schijnbaar (nog) niet dat er een limiet zit aan wat Texel en de bootdienst TESO kan hebben. We moeten niet almaar meer willen, dat kan ons eiland helemaal niet aan. Denk bijvoorbeeld maar aan de infrastructuur en de parkeergelegenheid in de dorpen. De man in de straat ervaart gewoon dat het wel heel erg druk is geweest afgelopen zomer op Texel en die druk is voelbaar en dit wordt door de manager van TOP afgedaan met: "dat zijn emoties, geen feiten." Ja, het is goed met hem, het is toch nooit genoeg. Voor Texel en de ruim 13.000 inwoners is dit een goeie zaak en een verstandig besluit.

Het bestuur van 10 voor Texel

Reactie TOP:

Feit is dat het oorspronkelijke doel van de '400 bedden' er op gericht was om werkelijke innovaties, ondanks de beddenstop (!) toch enigszins de ruimte te geven. 10 voor Texel doet net alsof de ondernemers maar ongebreideld willen groeien, maar gaat voorbij aan het feit dat TOP zeer nadrukkelijk heeft meegewerkt aan een beleid dat op 400 bedden na dus een beddenstop inhield en allerlei maatregelen in zich had om in te kunnen zetten op kwaliteitsontwikkeling! Vanaf (maar liefst) het najaar 2013 hebben ondernemers meegesproken en meegedaan in discussiegroepen en publieksbijeenkomsten om dit beleid te formuleren en aangenomen te krijgen…en dan stel ik het feit vast dat de ondernemers dus zelf gekozen hebben om zich te richten op kwalitatieve groei, en niet op 'meer, meer, meer' zoals het 10 voor Texel-bestuur hier beweert. dat is het scheiden van feiten en emoties, meneer Stam…met uw welnemen!

Michel Gregoire namens TOP