Afbeelding
Foto: Cees Daalder

Tweede plaats voor Mayra Daalder

Mayra Daalder heeft een knape tweede plaats behaald in een belangrijke turnwedstrijd in Amsterdam. De turnster van TopTurnen Opmeer/ GVTexel deed dit op 18 december. Het was de eerste voorwedstrijd in de categorie instap N2 in een deelnemersveld van 38 leeftijdsgenootjes uit de Regio Noord-Holland.

Een week eerder behaalde de 8-jarige Daalder tijdens de eerste competitiewedstrijd een achtste plaats op dit op één na hoogste nationale niveau. Waar zij bij deze competitiewedstrijd wat punten liet liggen op de balk door twee vallen, werd zij tijdens deze belangrijke voorwedstrijd eerste op dit toestel. De overige toestellen verliepen ook naar wens. Met een achtste plaats op vloer, een vijfde plaats op sprong en een vierde plaats op brug mocht Daalder het zilver mee naar Texel nemen. Op 22 januari turnt Daalder haar tweede voorwedstrijd, welke mede bepalend is voor doorstroming naar de kwartfinale, met als einddoel het Nederlands Kampioenschap.

Daalder traint vier keer per week bij TopTurnen Opmeer onder leiding trainsters Priscilla Braas en Monique Zwarthoed, maar komt ook uit onder de naam van haar moedervereniging GVTexel, waar zij aan verbonden blijft in de vorm van onderlinge wedstrijden, demonstraties en dergelijke.