NS laat vertraagde treinen toch weer doorrijden naar Den Helder

Een reserve-treinstel op het NS-station in Den Helder moet een oplossing gaan bieden voor het niet meer altijd arriveren van treinen in Den Helder.

Dat hebben de Nederlandse Spoorwegen laten weten. Na de invoering van de nieuwe landelijke dienstregeling op 11 december gingen vorige week diverse treinen vanuit Nijmegen niet verder dan Anna Paulowna, waarna ze terugkeerden om de opgelopen vertraging ongedaan te maken. Reizigers naar Den Helder en Texel moesten uitstappen en een volgende trein naar Den Helder pakken.

Het neerzetten van een reserve-treinstel in Den Helder betekent volgens een woordvoerder van de NS een terugkeer naar de oude situatie van vóór 11 december. Bedoeling is dat vertraagde treinen vanaf nu weer gewoon doorrijden naar het eindpunt in Den Helder en dat daar op tijd een trein in de richting van Nijmegen vertrekt. Woordvoerder Ludolf Maat van reizigersvereniging Rover spreekt desgevraagd ook van een terugkeer naar de oude situatie al moet in de praktijk nog wel blijken hoe het allemaal zal uitpakken.

Het niet meer doorrijden van de trein tot aan Den Helder riep op de site en Facebookpagina van deze krant veel reacties op bij Texelaars. Het voelde onder meer vervelend dat Den Helder (en Texel in het verlengde) in de ogen van de NS kennelijk minder belangrijk waren dan andere steden op de lijn Den Helder-Nijmegen en dus wel overgeslagen kon worden.

De NS onderzoekt volgens de eigen website ook of het mogelijk is de trein pas bij grotere vertragingen bij Anna Paulowna te laten keren. De spoorwegen beloven een vinger aan de pols te houden.