Tevokoheren sluiten 2016 goed af

De volleyballers van Tevoko hebben het volleybaljaar 2016 uitgezwaaid met een overwinning. In de thuishal Ons Genoegen waren de Texelaars zaterdagmiddag net iets sterker dan het Oostzaanse Compaen; 3-2.

Met opnieuw slechts zes spelers, trad de thuisploeg de Zaanse opponent tegemoet. Een opsteker voor Tevoko was echter wel de rentree van Marco Tuntelder, die na vier jaar blessureleed zijn hernieuwde opwachting maakte in de Texelse basis.

De eerste set kenmerkte zich lang door een rommelig evenwicht. Beide teams maakten vrij veel foutjes, Uiteindelijk maakte de lastige service van Tevoko het kleine verschil: 25-22.

Hierna leek de thuisploeg snel zaken te willen doen. Tevoko verhoogde in de tweede set het tempo en kwam er ook aanvallend beter door. Compaen kon de passing maar niet op orde krijgen en liep volledig achter de feiten aan; 25-14.

Helaas konden de Texelaars het niveau niet vasthouden. De derde set was een spiegelbeeld van de tweede: opeens had de thuisploeg moeite om de bal bij spelverdeler Stuut te krijgen en er kon daardoor aanvallend geen vuist meer worden gemaakt. Bij Compaen kwamen met name de buitenspelers steeds beter in de wedstrijd en de eilandbewoners moesten met lede ogen aanschouwen hoe de wedstrijd kantelde: 16-25.

Bij de hierop volgende veldwissel bleek ook de kwetsbaarheid van het ontbreken van wisselspelers; beide middenspelers, Hollenberg en Le Roux, kampten met lichte blessures maar moesten toch door.

Hoewel Tevoko in de vierde set lang bij bleef, bij vlagen ook prima verdedigde, werd er toch een verlenging afgedwongen door de Zaanse gasten: 19-25.

Waar iedereen dacht dat Compaen in de vijfde set zou doordrukken, ontpopte zich wederom een totaal ander scenario. Blijkbaar had men toch al het kruit verschoten, want opeens was er weer grote moeite om de Texelse service te verwerken. Erik le Roux serveerde Tevoko naar een snelle 8-3 voorsprong, waarna enkele killblocks van de nu op halve kracht spelende Hollenberg alsnog het verschil maakten. Met 15-7 haalde Tevoko alsnog de niet verwachte winst binnen.

De Texelse ploeg vindt zich nu terug op een uitstekende vijfde plek op de ranglijst en mag hier in ieder geval tot 12 januari 2017 van genieten. Dan vangt de tweede helft van de competitie aan met een uitwedstrijd tegen de Boemel.