De Marels boekte dit weekend een overtuigende zege.
De Marels boekte dit weekend een overtuigende zege. Foto: Gerrit Verhoeven

De Marels speelt beste wedstrijd

De basketballers van de Marels hebben overtuigend gewonnen tegen het gelijk geplaatste Hoofddorp. Ze haalden een record score en wonnen de wedstrijd met 50-30. De wedstrijd begon in het voordeel van Hoofddorp door dekkingsfouten. Na een rangschikking in de verdediging werd er niet meer gescoord. De Marels kwam wel tot scoren en zo eindigde het eerste kwart in 8-4. In het tweede kwart ging dat zo door met mooie scores van Sam Ekker en Job Smit. Door de strakke verdediging scoorde Hoofddorp slechts 2 punten en was het halverwege 20-6. In het derde kwart speelden beide teams erg offensief en werd er dus lustig op los gescoord. Mart Kikkert pakte 8 van de 14 Marels punten in één kwart. De tegenstander maakte er 11. In het vierde kwart probeerde Hoofddorp met de nodige druk nog dichterbij te komen. Dat lukte deels door terug te komen tot 11 punten achterstand. Daarna pakte de Marels het weer op. Center Gerbrand de Wit mocht vaak vrije worpen maken door verdedigende fouten van Hoofddorp. Hij maakte zo 6 punten vanaf de vrijeworplijn. Zienderogen wordt de Marels beter door vakkundige training van Erik Venneker. Zo is het opgeklommen van de 12e naar de 8e plaats in de competitie.