Hoornders en oud-Hoornders praatten bij tijdens een gezellige middag in het dorpshuis. Vrijwilligers hadden de Waldhoorn in kerstsferen gebracht.
Hoornders en oud-Hoornders praatten bij tijdens een gezellige middag in het dorpshuis. Vrijwilligers hadden de Waldhoorn in kerstsferen gebracht. Foto: Gerard Timmerman

Sfeervolle kerstmiddag in versierde Waldhoorn

Wie op zoek gaat naar het ware kerstgevoel, komt een eind in Den Hoorn. Daar werd vrijdag in De Waldhoorn een feestelijke kerstmiddag gehouden. Den Hoorn beschikt over een fraai, sfeervol dorpshuis. Nu vrijwilligers van de Soos en de Samenwerkende kerken van Texel een grote kerststal met bijbehorend kersttafereel op het podium hebben gebouwd, zag het er helemaal prachtig uit. Allemaal ter opluistering van de kerstmiddag, waarvoor senioren uit het dorp en omstreken en oud-bewoners een uitnodiging hadden gekregen. Stienenpikkers houden wel van een feestje op zijn tijd, een mooie gelegenheid om bij te praten ook. De zaal was dus goed bezet. De genodigden werden verwend met koffie en chocola en terwijl Iet de Ruyter op accordeon speelde, werden kerstliederen gezongen. Bart Scholten last het kerstevangelie, waarna de dames van Anyway het podium beklommen en à capella sfeervolle liedjes zongen. Charlotte Lorier las gedichten voor, Marian Schneider een kerstverhaal en er was een broodmaaltijd. De kerstmiddag werd aan elkaar gepraat door Piet Schneider.